Hızlı içilen soğuk su, özelliklede vücut
ısısı yüksekken, vücutta terleme fonksiyonunu artırıp, tuz ve mineral
kaybına neden oluyor.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü
Prof.Dr. Günhan Erdem, “Özellikle vücut ısısı yükseldiğinde soğuk suyun
hızlı içilmesi, vücutta terleme fonksiyonunu artıracağından çok fazla
tuz ve mineral kaybetmeye neden olur. Soğuk suyun olumsuz etkilerinden
korunmak için yudum yudum içmeliyiz” dedi.
Prof.Dr. Erdem, aşırı sıcaklar nedeniyle vücudun sürekli su, mineral ve
tuz kaybettiğini belirterek, “Soğuk su içmenin 2 türlü olumsuz etkisi
var. Bunlardan birincisi doğrudan doğruya üst solunum yollarında
hassasiyeti olan kişilerde hastalıklara sebep olabilir. İkincisi ise
hızlı içilen soğuk suyun buharlaşmaya yani vücutta terleme fonksiyonuna
doğrudan etki ettiği için çok fazla tuz ve mineral kaybetmeye neden
olur. Soğuk suyun olumsuz etkilerinden korunmak için yudum yudum
yaklaşık 1 dakika içinde içmeliyiz” diye konuştu.