MALZEMELER
500 gr ahtapot
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı beyaz şarap
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
5 adet taze soğan
10 adet siyah zeytin
Tuz, karabiber
Kiraz domates
HAZIRLANIŞI
Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.
Ahtapotu
1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun.
Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Ahtapot iyice yumuşayıncaya
kadar haşlayın.Haşlanmış ahtapotu küçük doğrayın. Salata kasesine
koyup, üzerine beyaz şarap gezdirin.
Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
Ahtapot
salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince
kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle
süsleyin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.