MALZEMELER
1 1/2 su bardağı mayonez
2 diş sarmısak dövülmüş
2/5 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)
HAZIRLANIŞI
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.
Önce
aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir
telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya
başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda
dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi
zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.
Balıkları
temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye
bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların
her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp,
silkeleyerek fazla unlarını atın.
Unlanmış balıkları ızgaranın
üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça
ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar
yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
Margarini bir kapta eritin. Izgara
edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün.
Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla,
sıcak olara
k servis yapın.