MALZEMELER
500 gr. kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 dişsarmısak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul
biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak
şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberlerin
çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın. Taze soğanları
ince kıyın.
Sıvı
yağı bir tavada kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye
kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun.
Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif
yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika
kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5
dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile
servis yapın.