MALZEMELER
1 demet marul veya kıvırcık (veya herhangi bir çeşit yeşillik olabilir)
2 adet orta boy domates (istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz)
Varsa: yarım su bardağı konserve mısır
HAZIRLANIŞI
Salata kasemizin içine, iyice yıkayıp süzdürdüğünüz yeşillik
malzemenizi elinizle parçalayarak yerleştirelim. Domatesleri
istediğiniz büyüklükte doğrayarak üzerine ekleyelim. Varsa ve de
severseniz mısır tanelerini de serpiştirelim ve sosumuzu salatanın
üzerine gezdirelim. Hazırladığımız bu sos miktarı salatanıza çok
gelebilir. İsterseniz yarısını kullanın, yarısının da ağzını kapatarak
buzdolabına koyun. Ertesi günkü salatanızda kullanabilirsiniz. Hatta bu
sosu, malzemeleri iki misline çıkarıp daha bol hazırlayabilirsiniz.
Ağzı kapalı en az bir hafta buzdolabında bekler, hiçbir şey olmaz. Hem
de sizin için çok pratik olur.
SOSUN TARİFİ
Şimdi
sıra sosumuzu yapmaya geldi; derin bir kasenin içine hardal, sirke,
limon suyu, tuz ve karabiberi koyup, bir çatalla çırpmaya başlayalım.
Sonra da üzerine yavaş yavaş zeytinyağını ekleyip, hep çırpmaya devam
edelim. En sonunda ılık suyu (ama mutlaka tavuk suyu olmasına dikkat
edelim) yine azar azar ekleyerek sosu karıştırmaya devam edelim. Artık
sosumuz hazırdır.