Sınır Tanımayan Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sınır Tanımayan Forum

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 0


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Bademli Balık Kebabı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
utku
Üye
Üye
utku


Erkek
Mesaj Sayısı : 104
Uyarı :
Bademli Balık Kebabı Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Bademli Balık Kebabı Right_bar_bleue

Ruh Hali : Bademli Balık Kebabı Agresi10
Tuttuğu Takım : Bademli Balık Kebabı 1446
Kayıt tarihi : 30/07/08

Bademli Balık Kebabı Empty
MesajKonu: Bademli Balık Kebabı   Bademli Balık Kebabı Icon_minitimeCuma Kas. 21, 2008 10:01 pm

MALZEMELER
1 Kg Balık
3 çorba kaşığı Un
60 gr margarin
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
150 gr Soğan
250 gr Domates
50 gr Badem
400 gr Patates
1/2 demet Maydanoz
2-3 bardak Su
1 küçük yaprak Defne


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak balığı temizleyin. Bunun için keskin bir bıçakla karnını yarın. İç organlarını çıkarıp, atın. Galsemalarını da çıkarıp, atın. Varsa pullarını kazıyın. Eğer büyük balık kullanıyorsanız, fileto çıkarıp, kuşbaşı büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Küçük balıkları bütün olarak bırakın.
Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
Patatesi soyup, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu, yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
Unla tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayın. Fazla unlarını silkeleyip, atın. Yağın yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca unlanmış balıkları koyup. 5-6 dakika, birkaç kere alt üst ederek kızartın. Kızarmış balıkları bir kaba aktarın. Tenceredeki yağı dökün.
Aynı tencerede, kalan yağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğan ve ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıp soğanlar pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Balığı ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpiştirin. Balıkların üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Bademli balık kebabını, kullandığınız balığın cinsine bağlı olarak, 10 ila 15 dakika arasında, balık pişinceye kadar ateşte tutun. Gerekirse, pişirme süresini uzatın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://azyagmuru.yetkinforum.net/profile.forum
 
Bademli Balık Kebabı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sınır Tanımayan Forum :: YazYağmuru Karışık Bölüm :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: